Terugblik 6e editie congres Projectmanagement in de Zorg

Afgelopen dinsdag vond de 6e editie van het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg plaats. Organisatoren CKC Seminars en Stichting Projectmanagement in de Zorg kijken vol trots terug op deze geslaagde editie en danken al haar sprekers, participanten, deelnemers, communicatiepartners en congrescentrum ’t Spant voor de medewerking.

Tijdens deze 6e editie lag de focus onder leiding van dagvoorzitter John van Rouwendaal op het delen van praktijkverhalen, praktische werkwijzen en concrete handvatten waardoor eenieder verder komt in de dagelijkse praktijk. Wat betekent projectmanagement in de zorg nu echt? Welke templates, technieken en vaardigheden zijn nuttig? Welke kennis is minimaal nodig? Wat is nu echt jouw rol?

Keynote spreker Thijs Homan, verbonden aan de Open Universiteit van Nederland opent de dag met een pakkende presentatie over alle methoden, tools en technieken binnen projectmanagement die een project succesvol maken. Of toch niet? Is het wel het toepassen van dergelijke methodieken die ervoor zorgen dat een project slaagt? Ben je als projectmanager wel volledig in control? Hoe kun je als projectmanager verantwoordelijk zijn voor projectresultaten, als je deels wel en tegelijkertijd ook deels niet in control bent?

Tijdens de 15 praktijkcases, workshops en interactieve sessies is er volop interactie en kunnen de deelnemers tijdens de pauzes terecht op de expositie met stands voor vragen. Otto van Wiggen, Brigade-generaal buiten dienst en Partner, Mission Command opent de middag op inspirerende wijze met zijn presentatie ‘Do not lead as a chess master but as a gardener’ waarin hij de toon zet voor een goede leidinggevende die mensen laat groeien, zoals een tuinman zijn zaden laat groeien. Met zijn praktijkvoorbeeld vanuit Defensie hoe een project te leiden geeft hij de deelnemers inspiratie uit een andere branche en laat hij vooral zien hoe je de menskracht optimaal gebruikt.

Tegen het einde van de dag reikt John van Rouwendaal de Projectmanagement in de Zorg Award uit aan Amphia Ziekenhuis Breda, die naast de award de cheque van Hogeschool Utrecht in ontvangst mag nemen.  De dag werd energiek afgesloten door Ernst van der Pasch. Ernst is arts en weet de metafoor tussen zijn dagelijkse praktijk en cabaret op een humoristische manier te maken.

Sfeerimpressie 2023

Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van Projectmanagement in de Zorg:

Wilt u volgend jaar ook bij de 7e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: dinsdag 14 mei 2024 of meld je nu alvast aan!

Heb je suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil jij ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Joyca van Essen, joyca@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN