Terugblik Projectmanagement in de Zorg 2024

Afgelopen dinsdag vond de 7e editie van het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg plaats. Met een grote mate van interesse vanuit de branche, kijken wij CKC Seminars in samenwerking met Stichting Projectmanagement in de Zorg vol trots terug op deze geslaagde editie. Dank aan de sprekers, participanten, deelnemers, communicatiepartners en congrescentrum ’t Spant voor het vertrouwen en de medewerking!

Tijdens deze 7e editie lag de focus onder leiding van dagvoorzitter Coralie Elmont op het delen van praktijkverhalen, praktische werkwijzen en concrete handvatten, waardoor eenieder verder komt in de dagelijkse praktijk. Hoe bepalen we welke projecten uitgevoerd moeten en kunnen worden? Hoe vergelijken we projecten op een objectieve wijze? Hoe zorg je ervoor dat jouw project bovenaan de prioriteitenlijst staat? Hoe kun jij als beginnende of als ervaren zorg- of projectprofessional verstandig veranderen op een praktische manier?

Eenieder wordt hartelijk welkom geheten door Coralie. Met een metafoor richting de sketch van Lebbis ‘Het perfecte terrasje’ zet ze de toon van de dag. Waarom bestaan er (nog) geen perfecte projecten? Als we willen kan het!

Joris Arts is de eerste keynote spreker die het podium vervolgens betreedt. Naar eigen zeggen is hij gefascineerd door wat de zorg kan leren van andere sectoren. “Buiten de zorg zijn er vaak al lang oplossingen voor problemen die er binnen de zorg spelen. Waarom opnieuw het spreekwoordelijke wiel uitvinden?” In zijn gesprekken met onder meer Efteling, Ikea en PostNL, komt hij erachter dat verschillende thema’s continue de revue passeren. Tijdens zijn lezing op het jaarcongres gaat hij op vier terugkerende thema’s in; Kijk naar buiten, Just do it, win-win en weeffouten. Zijn enthousiasme weet hij over te brengen richting de aanwezigen en er komt volop beweging in de zaal.

Tijdens de 15 praktijkcases, workshops en interactieve sessies is er volop interactie en kunnen de deelnemers tijdens de pauzes terecht op de expositie met stands voor vragen.

Anne Marie Weggelaar opent de middag op geheel eigen wijze. Met haar presentatie ‘Innovatie projecten door projectmatig te innoveren’ weet ze de hele zaal vanaf het eerste moment te boeien. In haar lezing gaat ze in op vraagstukken die inherent zijn aan alle landelijke programma’s als de IZA en de WOZO. Duidelijk wordt wat technologie voor de zorg kan betekenen, hoe (technologische) innovaties echte oplossingen worden en hoeveel er al is, maar waarom lukt het niet? We kunnen zo snel als dat we infrastructuur hebben voor dilemma’s, als techniek bijdraagt aan betere zorg, mens en techniek elkaar begrijpen en als dat we ruimte geven aan professionals en accepteren dat er eerst ‘deviance’ is. Een reflectie naar de opening ‘als we willen kan het verstandig veranderen daadwerkelijk gebeuren’.

Tegen het einde van de dag reikt John van Rouwendaal de Projectmanagement in de Zorg Award uit aan Anette Wallerbos van ZGT, voor de wijze waarop binnen de organisatie toonaangevend projectmanagement wordt getoond. Naast de award die dit jaar wederom speciaal is vormgegeven door cliënten van Aveleijn, heeft Anette ook de cheque van Hogeschool Utrecht in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de borrel werd er door een groot deel van de aanwezigen nog lang nagepraat over de dag. Er ligt nog voldoende gespreksstof voor een volgende editie. We verwelkomen jou dan ook graag weer op 20 mei 2025!

Sfeerimpressie 2024
Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van Projectmanagement in de Zorg:

Wil je volgend jaar ook bij de 8e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: dinsdag 20 mei 2025 of meld je nu alvast aan!

Heb je suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil jij ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Joyca van Essen, joyca@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200.

Overzicht nieuws