Pragmatisch project- & portfolio management bij Huisartsen Eemland

Huisartsen Eemland is een organisatie die in 2017 opgericht is door bijna alle 160 huisartsen in de regio Eemland. De huisartsen hebben hun krachten gebundeld met als doel een continu aanbod van kwalitatief hoogstaande huisartsgeneeskundige zorg te kunnen blijven bieden in de regio. De organisatie Huisartsen Eemland ondersteunt de huisartsen bij hun dagelijkse praktijk, bij de samenwerking in de nulde, eerste en tweede lijn en ontwikkelt zorgprogramma’s en nascholingen. Dit alles onder het motto: Samen Sterker

Bj de organisatie loopt een groot aantal projecten, zowel in de wijken als organisatie breed. Om de slagingskans van de projecten te vergroten is het van belang inzicht te hebben in de projectportfolio en de onderliggende projecten goed te beheersen, zonder hier een grote administratieve rompslomp van te maken.

Deze praktijkcase gegeven door Christiaan Katsma (Huisartsen Eemland) en Maarten van Weeghel (Improven) gaat in op de geselecteerde methodiek, de implementatie aanpak die is gevolgd en staat bol van praktische tips, valkuilen en voorbeelden. Centraal staat hierin de aandacht die nodig is voor het feit dat projectmanagement iets is wat veel mensen erbij doen; het moet dus niet te veel en te groot worden en vooral pragmatisch zijn. De gekozen ondersteunende tools en systemen spelen daarbij een belangrijke rol.

Save the date: 23 mei 2023! Je betaalt slechts € 395,- excl. BTW. De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, catering, parkeren en documentatie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Overzicht nieuws