Patiëntparticipatie in een project

Mijn behandeling, mijn keuze… toch?
Patiëntparticipatie in een project
Niemand is graag ziek en niemand verblijft graag in een zorginstelling. Zeker niet wanneer patiënten het gevoel hebben dat de zorg niet is afgestemd op hun wensen en behoeftes en zij geen invloed meer hebben op hun eigen leven, zorg en behandeling. In de praktijk van alledag zijn patiënten vaak afhankelijk van verschillende zorgverleners en organisaties en kunnen beperkt keuzes maken in hun eigen zorg- en behandelproces. Op de vraag voor wie een project uiteindelijk resultaat moet hebben geven we allemaal wel als antwoord de patiënt maar hoeveel projecten ken jij waarin de patiënt daadwerkelijk participeert? Leg jij als projectmanager de verbinding met de patiënt? Tijdens deze sessie laat GGZ Drenthe zien hoe zij hiermee omgaan.

Esther Arends, Programma- en projectmanager, GGZ Drenthe

Deze sessie vindt plaats van 14.10-14.50 uur, tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 18 mei. Bekijk hier het volledige programma.

 

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 18 mei 2021
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg. Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices. Tijdens het congres gaan we in gesprek en komen we met elkaar in verbinding om te kennisnemen, kennisdelen en kennismaken.

Doorganggarantie
Indien wij vanuit de overheid, door overmacht of andere geldende maatregelen, niet fysiek mogen ontmoeten of deze kwalitatief niet toereikend zijn, zullen we het volledige congres online laten doorgaan. Op deze manier ligt het back-up plan klaar, zodat we maximaal resultaat en kwaliteit kunnen blijven borgen. Er geldt dus een doorganggarantie: we gaan voor fysiek, maar als het door overmacht niet kan, zal het congres volledig online plaatsvinden! Meld je hier aan.

Overzicht nieuws