Omgaan met weerstand in projecten

Hoe fijn zou het zijn als je je project of verandertraject kan uitvoeren zonder weerstand?! Of toch niet? Want wat is weerstand eigenlijk? Is het altijd slecht of kan het ook een functie hebben? En … hoe ga je er het beste mee om? Binnen je project ben je vrijwel zeker al wel eens weerstand tegengekomen. Misschien heb je het niet eens gemerkt. Waarschijnlijker is dat je het wel hebt gemerkt. Feit is dat weerstand vele vormen en verschillende redenen kent. En dus ook verschillende manieren om ermee om te gaan. Belangrijk is in ieder geval om je te realiseren dat “weerstand” jouw interpretatie van gedrag is. Dat gedrag van de ander komt voort uit betrokkenheid, angst, werkdruk, prioriteiten of iets dergelijks. In het kort: de verandering die jij probeert te bereiken conflicteert met een waarde, norm of overtuiging van de ander. Deze sessie is een verkorte versie van de cursus Omgaan met Weerstand van de VUmc Academie. We gaan in vogelvlucht in op het herkennen van weerstand en de manieren waarop je er (goed) mee om kunt gaan.

Daniël Gobits, Projectmanager, coach en trainer, Amsterdam UMC, Co-creator en docent van de cursus ‘Omgaan met Weerstand’

Deze sessie vindt plaats van 14.10 – 14.50 uur, tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 18 mei. Bekijk hier het volledige programma.

VUmc Academie biedt meer dan 200 opleidingen, trainingen, curussesn en workshops aan voor medewerkers van Amsterdam UMC én andere zorginstellingen in Nederland. De deskundige en professionele opleidingsadviseurs en trainers maken gebruik van moderne leermiddelen. Voor het verdiepen én borgen van state of the art vakinhoud adviseren ze, bieden zebegeleiding bij het aanleren, en ondersteunen zebij veranderingen. Daarbij hebben ze aandacht voor nieuwe technologische ontwikkelingen en processen en voor houding en gedrag.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 18 mei 2021
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg. Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices.

Het congres zal op dinsdag 18 mei ONLINE doorgaan. We maken hiervoor gebruik van ons eigen, exclusieve, Online Kennis Platform. Dit platform is voor & door onze deelnemers, sprekers en sponsoren. Op deze manier kunnen we – net als bij een fysiek congres – doelgroepen inhoudelijk blijven verbinden en zorgen voor: kennis maken, kennis delen en kennis ovedracht.

Interesse in dit online congres? Meld je dan hier aan. De deelnameprijs bedraagt € 395,- excl. BTW per persoon. De 2e en 3e persoon van dezelfde organisatie mogen gratis deelnemen.

Overzicht nieuws