Multidisciplinaire teams, standaard aanpak in de zorg

In de zorg wordt standaard gewerkt met multidisciplinaire teams. Artsen vanuit verschillende disciplines werken tijdens complexe operaties nauw samen met o.a. anesthesiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen. Het lijkt op de operatiekamer een bijenkorf van om elkaar heenlopende specialisten, maar iedereen kent zijn rol en zijn positie. Ook bij (ICT-)projecten in de zorg zouden multidisciplinaire teams de standaard aanpak moeten zijn. Naast kennis van de harde kanten van ICT is het namelijk cruciaal om in je teams mensen te hebben met een zorgachtergrond. Om systemen succesvol te kunnen implementeren moet je affiniteit hebben met de zorg, gevoel hebben voor verhoudingen in een ziekenhuis, en inzicht in de processen die zich afspelen op de afdeling. Tijdens deze presentatie gaat Daniël Jolink in op het waarom van multidisciplinaire teams, de uitdagingen en wat er nodig is om multidisciplinaire teams succesvol te maken.

Daniël Jolink, Manager Project- & Programmamanagement, LUMC

Deze sessie vindt plaats van 11.35 – 12.15 uur, tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 18 mei. Bekijk hier het volledige programma.

 

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 18 mei 2021
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg. Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices.

Het congres zal op dinsdag 18 mei ONLINE doorgaan. We maken hiervoor gebruik van ons eigen, exclusieve, Online Kennis Platform. Dit platform is voor & door onze deelnemers, sprekers en sponsoren. Op deze manier kunnen we – net als bij een fysiek congres – doelgroepen inhoudelijk blijven verbinden en zorgen voor: kennis maken, kennis delen en kennis ovedracht.

Interesse in dit online congres? Meld je dan hier aan. De deelnameprijs bedraagt € 395,- excl. BTW per persoon. De 2e en 3e persoon van dezelfde organisatie mogen gratis deelnemen.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN