Je weet dat het moet, maar je wilt het niet

In de zorg werken betekent kundig, betekenisvol en op basis van vertrouwen werken. Eigenlijk wil iedereen ook alleen maar dat, zorgen. Binnen de zorg is ook continue verandering nodig om een hoog peil van dienstverlening te garanderen. Verandering, succesvolle transformatie, alleen het woord al, staat niet vaak als eerste op de radar van zowel medewerkers als management. Misschien blijven daarom allerhande veranderingsinitiatieven die je liever samenbrengt in een geheel, bijvoorbeeld een programma, ook wel onvoltooid. Programmamanagement is een krachtig instrument om structuur, inzicht en overzicht te creëren. Toch wordt het geassocieerd met bureaucratie en afleiding van kerntaken. Hoe ga je dus om met “je weet dat het moet, maar je wilt het niet”? Improven gaat in op hoe programma’s succesvol teams verbinden en hoe je gemeenschappelijke doelstellingen organiseert. Veel gaat daarbij om wederzijds vertrouwen. Met behulp van theorie en praktische oefeningen krijgt u inzicht in hoe het eigen vermogen te gebruiken om succesvol vernieuwing door te voeren.

Erik Scholten,Consultant to the Firm, Improven
Erik is een resultaatgerichte manager. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met teams en het implementeren van projecten, programma’s en projectmanagementmethodes. Zijn ervaring is breed, de echte zwaartepunten in zijn carrière liggen bij, logistiek in de breedste zin van het woord, gezondheidszorg, finance en IT.
De sessie vindt plaats van 10.50-11.30 uur, tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 18 mei. Bekijk hier het volledige programma.

De naam Improven is een samenvoeging van Improve, Prove en Proven. Improven verbetert klantprestaties, met aantoonbare resultaten en met een bewezen aanpak die ze op maat maken voor elk klantvraagstuk. Improven begint niet opnieuw maar gaan door met datgene waarmee ze de afgelopen 12 jaar een krachtige staat van dienst hebben opgebouwd: het verbeteren van klantprestaties door de processen, informatievoorziening en projecten te optimaliseren. Enerzijds richt Improven zich op complexe (financiële) transities en projecten met grote impact en verandering. Anderzijds helpen zij klanten bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering door het ontwerpen, inrichten en toetsen van bedrijfsprocessen.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 18 mei 2021
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg. Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices. Tijdens het congres gaan we in gesprek en komen we met elkaar in verbinding om te kennisnemen, kennisdelen en kennismaken.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN