Van innovatief idee naar concreet operationeel product

Martin Waagemans, Leancoach bij Leids Universitair Medisch Centrum, neemt de deelnemers in zijn presentatie mee in een succesvol beproefde methode om inefficiënties in zorgprocessen op te lossen. Martin gaat tijdens zijn presentatie in op welke wijze het toepassen van Lean-methodes en -denken heeft bijgedragen aan het realiseren van deze zorginnovatie. Het uiteindelijke resultaat is een operationele app waardoor patiënten op het juiste moment de juiste informatie ontvangen waardoor het zorgproces efficiënter verloopt. Gebruik van de App heeft in een kort tijdsbestek geleid tot een beter voorbereide patiënt (invulling shared decision making), terugdringen van de no-show’s en verlaging van het belverkeer met het ziekenhuis.Door het gebruik van de lean-methode “waardestroomanalyse” werd in samenwerking met artsen, verpleegkundigen en patiënten inzichtelijk gemaakt, welke informatie op welk moment noodzakelijk is voor een goed proces voorafgaand, tijdens en na het bezoek van de patiënt op de polikliniek.
Het tweede deel van de presentatie zal ingaan op tips & tricks die op basis van de eigen geleerde lessen aan belangstellende projectmanagers en projectleiders gegeven kan worden. Vragen zoals: “hoe creëer ik interesse in mijn idee? ”; hoe overtuig ik de potentiele stakeholders?; hoe begrens ik mijn project?; hoe hou ik grip op mijn eigen innovatie? zullen in dit deel uitgebreid aan bod komen.

Deze sessie vindt plaats van 11.50 – 12.30 uur tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 21 mei. Bekijk hier het volledige programma

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 21 mei 2019
Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit congres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken.
Het thema van de 2019 editie is: Verbeter innoveren, verbeter de zorg

Registreer nu voor slechts € 395,- en ontvang GRATIS het boek ‘Draaiboek gedragsverandering – De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’ van keynote Reint Jan Renes.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN