Innovatie in de regio: Klein beginnen om groot te kunnen eindigen

Hoe manage je complexe regionale verbeterprojecten? Hoe pak je de ontwikkeling, implementatie en sturing daarvan aan? In de regio Midden Brabant zijn ze klein begonnen om groot te kunnen eindigen. Krijg in deze sessie inzicht aan de hand van voorbeelden van regionale verbeterprojecten tussen 1e en 2e lijn gericht op ‘de overdracht’. Door een kortere opname duur in het ziekenhuis en het hieruit volgend herstel in thuis/ woonzorgcentrum is de noodzaak voor goede tijdige overdracht nog belangrijker geworden. ‘Overdracht’ is echter een complex geheel van relationele, informatie en managementfactoren waarbij meerdere zorgverleners van meerdere disciplines van meerdere instellingen over meerdere domeinen zijn betrokken. Daarbij zijn ICT, digitale uitwisseling en onderlinge bereikbaarheid belangrijke randvoorwaarden. Het resultaat wordt beïnvloed door meerdere factoren (inhoud, proces, belangen van stakeholders). Hoe manage je dat van een klein begin naar een groot succes?

Deze sessie vindt plaats van 13.30 – 14.10 uur tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 21 mei. Bekijk hier het volledige programma

Over Jeannet de Graaf
Jeannet de Graaf is een gepassioneerde professional die zich al meer dan 30 jaar inzet voor het verbeteren van de zorg. Sinds vijf jaar houdt Jeannet zich bezig met het ontwikkelen en leiden van regionale projecten tussen meerdere ziekenhuisen (oncologienetwerk EMBRAZE), tussen 1e en 2e lijn (transmurale zorg) en de connectie met het sociaal domein. Een gedreven professional die schakelt en verbinding maakt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 21 mei 2019
Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit congres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken.
Het thema van de 2019 editie is: Verbeter innoveren, verbeter de zorg

Registreer nu voor slechts € 395,- en ontvang GRATIS het boek ‘Draaiboek gedragsverandering – De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’ van keynote Reint Jan Renes.

 

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN