Het kleurendenken: een inkijkje in veranderen

Projecten brengen organisatieveranderingen teweeg. Voor projectmanagers is het van belang te zorgen dat je resultaat echt ‘landt’ en er echt iets verandert. Een eenzame dood van het resultaat is de verschrikking van elke projectleider. Maar hoe zorg je eigenlijk dat resultaten toekomst hebben? In deze workshop geven Sophie van Leeuwen en een collega een inkijk in het kleurendenken. De kleurentheorie biedt een handvat om vanuit de verschillende perspectieven naar vraagstukken te kijken, deze te doorgronden en vervolgens, weloverwogen een kansrijke veranderaanpak te kiezen. Daarnaast biedt de kleurentheorie inzicht in de voorkeuren van veranderaars en geeft het handvatten voor communicatie over én binnen de verandering. Daarnaast is het is een methode die je handvatten biedt om bewust te worden van de opvatting van anderen én van jezelf als projectleider. Bovenal helpt de methode het gesprek met elkaar aan te gaan en samen te zorgen dat harde resultaten een zachte, vruchtbare bodem treffen!

Sophie van Leeuwen, Adviseur zorg, Twynstra Gudde

De workshop vindt plaats van 11.35-12.15 uur, tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 18 mei. Bekijk hier het volledige programma.

 

TwynstraGudde adviseert overheid en bedrijfsleven op veel van de grote en urgente thema’s van deze tijd. Denk aan veiligheid, diversiteit, mobiliteit, digitalisering, duurzaamheid, energie, financiën en gezondheid. TwynstraGudde biedt haar opdrachtgevers unieke, werkbare oplossingen en brengen complexe projecten en programma’s tot een goed einde.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 18 mei 2021
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg. Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices. Tijdens het congres gaan we in gesprek en komen we met elkaar in verbinding om te kennisnemen, kennisdelen en kennismaken.

Overzicht nieuws