Gratis webinar: Het boomhutgevoel

Projecten zijn mensenwerk. Het is een open deur, maar in de praktijk blijkt dat besef nog weleens te verwateren. In veel projecten wordt de aandacht opgeslokt door planningen, budgetten, risico’s en verantwoording. Een paar jaar geleden vroeg Petra Kuipers zich af hoe het toch kwam dat we als kind ’s ochtends ons bed uit sprongen om zo snel mogelijk weer verder te  werken aan het project waar we mee bezig waren, maar dat we dat gevoel van opwinding in onze volwassen projecten zelden meer ervaren.

Petra noemt dat het boomhutgevoel; die eindeloze creatieve en positieve energie die los kwam als je bijvoorbeeld met je vriendjes een boomhut aan het bouwen was. Je vergat de tijd, je vergat te eten en je werkte met elkaar onvermoeibaar door. In gedachten zag je het al eindresultaat al helemaal voor je. Het gaf genoeg brandstof om elke dag opnieuw tot het gaatje te gaan.

Deze overpeinzing vormde voor Petra de aanleiding voor een experiment. Ze begon te onderzoeken hoe we een volwassen versie van dat gevoel, van die energie, weer (terug) kunnen brengen in projecten. Petra verslond alles wat los en vast zat over onderwerpen als veranderpsychologie, transitiemanagement en groepsdynamica. Haar opdrachten als projectleider en verandermanager dienden als laboratorium.

In april kwam haar boek hierover uit: Het boomhutgevoel – gids voor inspirerend projectleiderschap en tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op 27 oktober geeft ze hierover een workshop.

 

 

Gratis webinar
Kun je niet wachten om te ontdekken hoe inspirerend projectleiderschap er in de zorgpraktijk uit ziet? Op 16 september a.s. om 10.00 uur geeft Petra Kuipers een voorproefje op haar workshop tijdens een gratis webinar over Het boomhutgevoel. Aanmelden kan hier.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 27 oktober 2020
Een congres voor & door projectprofessionals in de zorg, specifiek gericht op de projectmanagementontwikkelingen in de zorg.
Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit jaarcongres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken en te leren van elkaars best practices. Tijdens het congres gaan we in gesprek en komen we met elkaar in verbinding om te kennisnemen, kennisdelen en kennismaken.

Meld je aan voor slechts € 395,- (non-profit)

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN