Omgaan met gedoe in projecten

Met meer dan 50 jaar ervaring in de zorg weet adviesbureau Twynstra Gudde als geen ander dat het verbeteren en innoveren in Nederlandse zorginstellingen niet zonder obstakels is. Innovaties hebben een grote impact en kunnen aanvoelen alsof het nu niet goed gaat. Toch zijn veranderingen nodig om klaar te staan voor de zorg van morgen. Maar wat kun je doen als projectleider wanneer het project toch vastloopt, er ‘gedoe ontstaat’ tussen jouzelf en de opdrachtgever, tussen de lijnorganisatie en projectorganisatie of binnen je projectteam?’

In deze workshop geven Douwe Hatenboer en Maurits Jan Vink de deelnemers een aantal handvatten om met gedoe om te gaan. In de zorg zijn mensen vaak bovengemiddeld betrokken bij hun werk, bereid extra tijd en energie erin te steken, ook als het tegenzit. Gesprekken in projecten gaan vaak over inhoud, maar hoe voer je het gesprek als een project niet serieus genomen wordt of zelfs aangevallen wordt? Wat kan je doen als je merkt dat je elkaar uit de weg gaat of negeert? Hoe ga je het gesprek weer aan? Hoe zorg je dat conflictsituaties horen bij het nieuwe normaal?

Deze sessie vindt plaats van 11.00 – 11.40 uur tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 21 mei. Bekijk hier het volledige programma

 

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 21 mei 2019
Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit congres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken.
Het thema van de 2019 editie is: Verbeter innoveren, verbeter de zorg

Registreer nu voor slechts € 395,- en ontvang GRATIS het boek ‘Draaiboek gedragsverandering – De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’ van keynote Reint Jan Renes.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN