Falende innovaties zijn een succes: The devil is in the detail

Innoveren in de zorg is uitdagend en ook complex. Aan de hand van diverse case studies in het ziekenhuis analyseren we welke factoren invloed hebben op de ontwikkeling en implementatie van nieuwe producten en systemen.  Door deze factoren op een meer detailniveau te (her)kennen, willen we ze vooraf al kunnen beïnvloeden om innovaties tot een succes te brengen.
Danielle Vossebeld geeft tijdens deze sessie een kort beeld van het onderzoek dat zij gedaan heeft. Daarna gaat ze samen met de deelnemers netwerken maken van (f)actoren die invloed hebben gehad op het slagen of falen van hun bekende projecten, resulterend in een meer gedetailleerd overzicht (checklist) voor toekomstige projecten.

Deze sessie vindt plaats van 11.00 – 11.40 uur tijdens het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg op dinsdag 21 mei. Bekijk hier het volledige programma

Over Danielle Vossebeld
Danielle Vossebeld is docent bij het instituut voor Engineering & Design, Hogeschool Utrecht. Na de afronding van de studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft (1997) verdiepte ze zich productergonomie en human-centered design en had hierover een eigen rubriek in het vakblad Human Factors.Sinds 2015 doet ze haar promotieonderzoek bij UMC Utrecht met titel “How to design better (medical) devices for nurses”. Naast een deelonderzoek hoe verpleegkundigen beter betrokken kunnen worden bij ontwikkel- en implementatieprocessen, heeft Danielle ook recent een onderzoek gepubliceerd naar de uitdagingen bij het ontwikkel van een app voor verpleegkundigen.De focus van het onderzoek ligt nu op de (toenemende) complexiteit bij ontwikkelen van producten en systemen in de dynamische verpleegomgeving. Hierin is het nodig om de praktische kennis op gebied van ergonomie en co-design te koppelen aan de complexiteit van systems thinking, een holistische benadering met oog voor de details.

Over Projectmanagement in de Zorg – dinsdag 21 mei 2019
Beter projectmanagement bij zorgorganisaties resulteert in betere zorgverlening. Het streven van dit congres is om de kwaliteit van projectmanagement in zorginstellingen beter te maken.
Het thema van de 2019 editie is: Verbeter innoveren, verbeter de zorg

Registreer nu voor slechts € 395,- en ontvang GRATIS het boek ‘Draaiboek gedragsverandering – De psychologie van beïnvloeding begrijpen en gebruiken’ van keynote Reint Jan Renes.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres PM in de Zorg en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN